Direct contact met advocaat bij diefstal
Contact strafrechtadvocaat
Direct gratis vrijblijvend in gesprek met een ervaren advocaat
Heeft u een dagvaarding ontvangen als verdachte van diefstal? Regel dan direct een ervaren strafrechtadvocaat voor diefstal via strafrecht-advocaat.nl.
KLIK HIER & VUL HET FORMULIER IN VOOR DIRECT GRATIS CONTACT MET EEN ERVAREN ADVOCAAT VOOR DIEFSTAL
Wij zijn aangesloten bij de Orde van Advocaten en zijn specialisten op het gebied van strafrecht. Vul het contactformulier in en een van onze advocaten neemt gratis contact met u op om uw zaak te bespreken.
Diefstal wordt in het Wetboek van Strafrecht omschreven in artikel 310 en luidt: “Hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan diefstal, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie”.
Uit dit artikel zijn een aantal bestanddelen te herleiden waaraan voldaan moet zijn wil de rechter u kunnen veroordelen voor diefstal.
Als u een dagvaarding heeft ontvangen voor diefstal dan zal u vaak moeten verschijnen voor de Politierechter, maar in sommige ernstige of zware gevallen kan u ook voor de Meervoudige Kamer moeten verschijnen. De politierechter zit alleen, doet na de zitting meteen uitspraak en kan maximaal één jaar gevangenisstraf opleggen. De Meervoudige kamer bestaat uit drie rechters, heeft 14 dagen de tijd om uitspraak te doen en behandelt de zware en ingewikkelde strafzaken. Heeft u een dagvaarding ontvangen voor diefstal, neem dan direct contact op met een van onze ervaren strafrechtadvocaten. Wij hebben veel ervaring op het gebied van strafrecht en diefstal en weten dan ook als geen ander wat u te wachten staat en hoe wij u het beste kunnen verdedigen.
Diefstal kan op veel verschillende manieren, locaties en vormen plaatsvinden. Hierbij kunt u denken aan winkeldiefstal, diefstal van een fiets, zakkenrollen, diefstal met braak (bijvoorbeeld een woning ook wel inbraak) of diefstal met geweld (beroving).
Vaak wordt een werkstraf opgelegd, maar ook een zwaardere straf voor winkeldiefstal (gevangenisstraf) kan u worden opgelegd, wat afhangt van de ernst van de diefstal (is dit met braak of valse sleutel gebeurd) en uw verleden.
Wanneer u wordt gepakt voor winkeldiefstal dan krijgt u waarschijnlijk bij de eerste keer een geldboete opgelegd. Deze geldboete kan opgelegd worden door de Officier van Justitie tijdens een OM-zitting of TOM-zitting.
Bij een OM-zitting krijgt u een strafbeschikking, als u deze accepteert dan is de zaak daarmee afgerond en staat uw schuld vast. Wanneer u een strafbeschikking accepteert heeft u wel een strafblad, hou daar dus rekening mee! Als u het niet eens bent met een strafbeschikking dan kunt u zelf in verzet gaan.
Bij een TOM-zitting krijgt u een transactie aangeboden van de Officier van Justitie. Deze transactie lijkt op een strafbeschikking, maar wanneer u het niet eens bent met de transactie kunt u deze weigeren en moet de Officier van Justitie u dagvaarden. U hoeft dan alleen te zeggen dat u deze weigert en u hoeft niet verder in verzet te gaan, zoals wel het geval is bij een strafbeschikking.
Wanneer u een goed van iemand anders wegneemt en dat niet meer van plan bent om terug te geven is er sprake van diefstal. Voor diefstal met braak moet de verdachte zich toegang verschaffen waar hij eigenlijk niet mag komen. Hiervoor kan bijvoorbeeld een breekijzer gebruikt worden en dan spreken we van diefstal met braak. Diefstal met braak wordt gezien als een strafverzwarende omstandigheid, waardoor de straf hoger zal zijn dan bij een ‘gewone’ diefstal. Bij een straf voor diefstal met braak moet u al gauw denken aan een gevangenisstraf van enkele maanden, dat is dus niet niks! Wordt u verdacht van diefstal met braak, vul dan het contactformulier in en een van onze strafrechtadvocaten neemt gratis contact met u op.
Als u tijdens de diefstal dreigt met geweld of geweld gebruikt dan spreken we niet meer van diefstal, maar van diefstal met geweld. Wanneer er geweld wordt gebruikt of gedreigd wordt met geweld tijdens de diefstal, dan is dat ook een strafverzwarende omstandigheid. Voor diefstal met geweld hoeft er geen letsel te zijn ontstaan, het lostrekken of duwen na een betrapping valt al onder geweld. Door de strafverzwarende omstandigheid van het gebruik van geweld moet u al snel rekening houden met een gevangenisstraf tussen de 2 en 6 maanden of meer. Dit zijn flinke straffen, schakel dus direct een ervaren strafrecht advocaat in als u verdacht wordt van diefstal. Onze advocaten zijn specialisten op het gebied van strafrecht en kunnen u dus als geen ander helpen. Vl het contactformulier in en wij nemen gratis contact met u op.
De advocaat die contact met u opneemt heeft veel ervaring met het optreden als Strafrechtadvocaat in een Strafzaak voor diefstal en kent de Wet en richtlijnen voor de straf voor diefstal. Mogelijk moeten er getuigen worden gehoord, of kan er een beroep worden gedaan op vrijspraak? Ook kunnen wij de processtukken in uw zaak voor u opvragen.
Als u het contactformulier invult dan neemt een strafrechtadvocaat gratis contact met u op om de mogelijkheden van uw strafzaak voor diefstal te bespreken. Wij werken ook pro deo. Wij geven u altijd gratis informatie of u hiervoor in aanmerking komt en regelen de aanvraag voor de gratis rechtsbijstand.
Mocht uiteindelijk blijken dat u niet in aanmerking komt voor een Pro Deo advocaat, dan spreken wij vaak een vaste prijs af, zodat u weet waar u aan toe bent en u niet voor onaangename verassingen komt te staan.
Gemiddelde score
★★★★★ ☆☆☆☆☆Vakkundig, oog voor detail en duidelijke communicatie ... Lees meer★★★★★ ☆☆☆☆☆
Geweldig bijgestaan bij de OM hoorzitting ... Lees meer★★★★★ ☆☆☆☆☆
Vul het formulier in voor gratis vrijblijvend gesprek met een strafrechtadvocaat