De rechtbank Overijssel heeft op 22 februari 2019 uitspraak gedaan in een zaak over belaging.
De rechtbank Overijssel heeft op 22 februari 2019 uitspraak gedaan in een zaak over belaging.
De verdachte in deze zaak stond terecht voor belaging. Hij werd er immers van verdacht voor een langere periode 2 vrouwen lastig te hebben gevallen door hen veelvuldig te bellen en te appen. De vrouwen wilden dit niet, maar daar had de verdachte geen boodschap aan.
De rechtbank Overijssel is van mening dat wettig en overtuigend bewezen is dat de verdachte de vrouwen heeft belaagd. Daarover oordeelde de rechtbank als volgt ten aanzien van het eerste slachtoffer. De verdachte heeft in een periode van iets meer dan een maand zeer vaak met het slachtoffer gebeld en appberichten gestuurd. Het slachtoffer stelde dat de verdachte in het bezit was van video-opnames van haar waarop zij naakt te zien was, de verdachte dreigde deze opnames naar haar ouders te versturen als zij het contact zou verbreken. Uit de historische telefoongegevens blijkt dat de verdachte het slachtoffer in die periode 528 keer heeft gebeld. Ook waren er voicemailberichten, met een dwingende manier van communiceren. Daarnaast heeft de verdachte contact opgenomen met de moeder van het slachtoffer. Ook heeft de werkgeefster van het slachtoffer verklaard dat ze na een relatie met een jongen stil en terughoudend werd, dat de jongen regelmatig naar haar restaurant belde omdat hij het slachtoffer wilde spreken of dat hij controleerde of ze daar was. Een aantal keren is de verdachte naar het restaurant gekomen, waar hij heel agressief overkwam. Verder droeg het slachtoffer tijdens de periode een kleine mobiele telefoon in haar bh, tijdens het werk, terwijl dat toestel voortdurend aanstond zodat de verdachte kon horen wat het slachtoffer zei. De rechtbank is van mening dat deze gedragingen een inbreuk opleverde op de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer, waardoor bewust vrees is aangejaagd. Er is in deze zaak dan ook sprake van belaging.
De rechtbank oordeelde als volgt ten aanzien van het tweede slachtoffer. Namens het tweede slachtoffer is op het moment dat zij op wereldreis was, aangifte gedaan door haar ouders. Zij vertelden dat hun dochter in een week tijd via de telefoon 132 keer is lastiggevallen door de verdachte die het slachtoffer had leren kennen op haar werk. Het slachtoffer werd gedwongen tot telefoonseks en de verdachte vertelde dat hij goede connecties had met een motorbende en dat zijn vader een maffiabaas was. De ouders hebben bij de aangifte het mobiele nummer van hun dochter verstrekt, zodat de politie haar zou kunnen bereiken. De rechtbank is van mening dat ook met betrekking tot dit feit tot de conclusie kan worden gekomen dat de verdachte wederrechtelijk stelselmatig opzettelijk inbreuk heeft gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer, waardoor bewust vrees is aangejaagd. Er is dan ook sprake van belaging.
Verdacht van belaging? Een ervaren strafrechtadvocaat kan u bijstaan! De strafrecht advocaat zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te kunnen voeren. Hierdoor wordt voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, bereikt. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat voor belaging direct gratis en vrijblijvend contact met u op! Wij werken landelijk, voor een vaste prijs en op basis van pro deo.
Meld u aan voor de nieuwsbrief